top of page

BIOGRAFIE

Het volledige verhaal

FernandBuylsZwartWit.jpg

Fernand Buyls doorliep in zijn prille jeugd aan het conservatorium in Brugge de avondleergangen notenleer tot de graad van uitmuntendheid, trompet tot de tweede middelbare graad en de eerste twee jaren slagwerk. 

Vanaf twaalf jaar is de nieuwe grote passie elektronica. Vooral de wereld van geluid, en elektroakoestiek was het domein van zijn hobby.

De studies werden in die richting voltooid en zo werd hij, met als eindwerk de bouw van een type Moogsynthesiser, industrieel ingenieur in de elektronica.

In die hoedanigheid ontwierp hij voor Stanford en Rodec, geluidsapparatuurmerken, mengpanelen versterkers en hoogwaardige luidsprekersystemen. 

Na verloop van tijd kwam de actieve muziekbeleving terug boven en hij begon als drummer te spelen in verscheidene pop en rockbandjes. In 1978 toerde Fernand Buyls mee voor enkele jaren met de werkgroep voor vormingstheater beter bekend onder de naam "Vuile Mong en de Vieze gasten"

Nadien werd hij freelance drummer percussionist bij kindertheater "Stekelbees” en s'avonds speelde hij met Raymond van het Groenewoud in de coverband Perro.

De elektronicakriebels doken terug op en zo ontstond de fusie tussen muziek en techniek in de vorm van de geluidsopnamestudio "Aaltrack"

Alle vormen van muziek werden professioneel ingeblikt en zo werden de eerste muzikale stappen van Red Zebra, The Crew, Gorky, Deus en vele anderen op band gezet. Intussen speelde hij als drummer van "De Crèche Band" zowat in alle Vlaamse en Nederlandse Culturele Centra en schouwburgen.

Werd als drummer RockRally finalist met "The Candy Dates" in 1990.

In 1995 werden enkele workshops opgestart en dit resulteerde in de totale werking van OP(SLAG en TIJD) waarmee via voorstellingen, meespeelvoorstellingen en workshops de liefde van het muziek beoefenen wordt gestimuleerd.

Tegenwoordig nog steeds actief met muziekvoorstellingen, studiowerk en nieuwe producties;

Recente muziek te beluisteren via fernandbuyls YouTube uploads.

10-03-2018_004.jpg
bottom of page