top of page

Singer Songwriter

Wat:

De deelnemers een zo groot mogelijke artistieke vrijheid bieden bij het realiseren van de song in hun hoofd en ze te prikkelen om met de aangereikte technieken en knowhow dit creatief proces thuis verder te zetten.

De deelnemers eigen stukjes muziek laten creëren en die smeden tot ijzersterke nummers.

Hoe:

We stellen onszelf en de werking voor. We hebben het ook even over ons eigen werk als muzikant en onze eigen ervaringen als songwriter, arrangeur en producer.
In de vorm van een groepsgesprek stellen we ons de vraag: wat hebben we allemaal nodig bij het creëren van een geslaagde song. Het antwoord kan individueel sterk verschillen, dus we bespreken diverse stijlen (genre, tempo, taal, poëzie, structuur) inclusief voorbeelden. Begrippen als grooves, samples, metrum, tempo, harmonische progressies, enz… worden op een eenvoudige manier en met veel voorbeelden toegelicht.
Dan hebben we het over technieken om een idee of verhaal om te zetten in een geslaagde songtekst. We oefenen onze microfoontechniek door de teksten voor te lezen op een geschikt ritme.


Actief/creatief gedeelte:

Met de verkregen inzichten gaan de deelnemers aan de slag met een eigen song (individueel of in kleine groepen). Deze songs worden geëvalueerd, en bijgestuurd.
Geholpen door de allernieuwste software en eigen, voor de gelegenheid gecreëerde samples, gaan we op een intuïtieve manier aan de slag met als tastbaar resultaat een audio opname om nadien nog lang van na te genieten.
We eindigen met een keiharde wereldhit!

Wij vinden de confrontatie belangrijk tussen kinderen/ jongeren met een kunstenaar/ iemand die zelf creëert. Laat je dit merken? Wat is het belang van je persoon in de workshop?


De methoden en technieken zijn gebaseerd op de vele vormingen en denktankoefening in muzische opleidingen tijdens het parcours dat Fernand Buyls met Op (Slag en Tijd) heeft kunnen meemaken en creëren.


De eigen ervaringen op het podium en in de studio onderscheiden de workshops en geven een meerwaarde van praktische en theoretische kennis.


De actieve kunstbeleving in een divers cultuurlandschap doorgeven aan kinderen en jongeren vormen de drijfveer van de werking.


In de twintig jarige praktijk heb ik in vele verschillende omstandigheden de workshops uitgevoerd. ( van gevangenissen tot in de Bozar) Dit geeft een permanent drempelonderzoek tijdens de workshop tot gevolg.
Via interactiviteit bekom je meer doelgericht inzicht bij de deelnemers;
De techniek en de muziekwereld verandert zeer snel zodat we steeds op zoek zijn naar nieuwe elementen in de workshops. Het proces is minstens even belangrijk als het product dat afgeleverd wordt.
Die verhouding moet telkens weer afgetast worden met de opdrachtgever.
Meestal hebben we zicht vooraf op de doelgroep.


Maar er zijn omstandigheden dat een verticale  leeftijdsgroep  aangeboden wordt. Flexibiliteit is dan vereist.
Bij de introductie is het belangrijk dat jezelf op het terrein van de inhoud begeeft.
Dit geeft een permanent drempelonderzoek tijdens de workshop tot gevolg.
Via interactiviteit bekom je meer doelgericht inzicht bij de deelnemers;
De techniek en de muziekwereld verandert zeer snel zodat we steeds op zoek zijn naar nieuwe elementen in de workshops. Het proces is minstens even belangrijk als het product dat afgeleverd wordt.
Die verhouding moet telkens weer afgetast worden met de opdrachtgever.
Meestal hebben we zicht vooraf op de doelgroep. Maar er zijn omstandigheden dat een verticale leeftijdsgroep  aangeboden wordt.

Praktisch:
Een podium of speelruimte van 6 m op 5 m is vereist
De geluidsinstallatie wordt door de speler zelf meegebracht.
Een stopcontact 220V/10A op het podium en een ruime tafel is enkel nodig.
Een opbouwtijd van een half uur voor de workshop is gewenst.

Uitkoopsom:
200€  voor drie sessies op een dagdeel
50€ per extra op dezelfde dag en locatie
Maximum zes sessies op een dag
Vervoerskosten: 0,34€/km vanuit Gent

bottom of page